Inici | Projecte Solidari | Mapa del viatge | Fotos

Shentzhen...ja estem a Xina

Lo Wo, es l'ultima parada de la linia 2 del metro, aqui acaba Hong Kong i comença Xina.
Si a Hong Kong passes bastant desaperçebut per la quantitat de turistes que hi ha, aqui ja no, et miren com si vinguessis de Saturn o de la Selva de Borneo, en fi, nosaltres com bons turistes els anem saludant amb un /Ni-hao/, que segons hem llegit, vol dir Hola,esperem que vulgui dir aixo i no alguna burrada...de moment no ens contesten pero tampoc ens han enviat a passeig.
Si ha Hong Kong tot es bilingue, aqui tambe, esta el cantones i el cantones profund...total que no t'enteres de res.
Ens trobem a Shenzhen, on agafarem el tren per anar a Guilin, per ser un poblet del sud-oest, te 8 milions de persones!!!
Anem a l'estacio a comprar els bitllets, segur que sera sencill, la Xina, apart de reprimir les llibertats culturals, de pensament, del Tibet com a sobirania de poble, de permetre la pena de mort i passar-se pel forro els drets humans, segur que a l'estacio de tren, comprar un bitllet no sera complicat, si no tenen maquina expenedora, te la copien d'alguna revista occidental, en 10 minuts.
La maquina no la trobem i decidim anar a guixeta. Com que no ens entendrem, millor nosaltres li parlarem en catala i el venedor amb xino, algun punt d'enteniment segur que arribem. Despres de 20 minuts de repetir "two seats to Guilin" amb bateria de gestos inclosa i un "sembles tonto nano" insistent, el paio que ja mig mosca ens ven dos bitllets que no sabem si anirem a Guilin, a Pekin o a Chimpum...res mes sabem que surt a les 17:51 de la via 3.
Pel preu, 50€, minim haura de ser l'Orient Express perque si no, la tercera guerra mundial comença un 3 de Maig a l'estacio de Shenzhen!!

1 comentaris:

At 4 de maig del 2010, a les 6:33 Mercè said...

Així m'agrada ctalans meus!!! Qui pogués venir de viatge amb vosaltres. Això és una teràpia de riure!!!! Qui estigui deprimit que llegeixi el vostre blog!!! M'encanta, no deixeu d'escriure! D'aqui al premi Sant Jordi! Jo segueixo a Wellington. Sembla que demá em faran la ditxosa revisió mèdica pel visat...

 

Publica un comentari a l'entrada