Inici | Projecte Solidari | Mapa del viatge | Fotos

L'arribada a Guilin promet



Puntuals ja estem a l'estacio a les 6 del mati i pensant que seria com Hong Kong a l'aeroport, que no hi hauria ni el revisor...error, desfile de xinos per totes bandes...
El bus sembla el 43 en hora punta i com civilitzats que som, demanem al conductor que ens cobri...el paio que no sabem que ens diu, l'hi oferim un bitllet de 5¥, el tio que s'atavala i ens fa amb un gest que passem cap dins i no l'hi toquem la pera...perfecte, viatge en bus gratuït.
Ens allotgem al Guilin Oasis Inn, 4€ la doble, amb dos llits gegants, tv per cable, dutxa com deu mana i aire acondicionat...si es aixi, accepto els sipis dels xinos i les cagades dels nens petits.
Al hotel ens ofereixen un xofer per 4h al modic preu de 2€…ja el pot anar cridant...farem la volta per Guilin, que amb Pekin, Xian i Zengzhou, estan declarades pel govern xines, com ciutats patrimoni historic del pais.
Tres son les coses importants a veure aqui, les Reed Flute Caves, el Palau del Princep de la dinastia Ming, que com ja fot mala cara, ho deixem estar, i les dues Pagodes budistes mes altes del mon, la Silver i la Gold, per l'il.luminacio que a la nit projecten cadascuna d'elles.
Amb el conductor mantenim una conversacio fluida e interessant, nin-hao, stop, hotel, xen-xen...mentres ell ens deleita amb un concert de sipis finestra en fora...la pregunta es, si aqui que la gent que du moto van sense casco, un dia de vent, quantes escupinyades a la cara et deus portar cap a casa?
Avui dinarem a Ca La Yuan, un bar de carrer de mala mort pero que deuen fer un arroç, que ni al Salamanca.
Per precaucio demanem a la noia del hotel que ens apunti en xino, arroç, pollastre, fideus i dos cocacoles...i paperet en ma, anem a dinar.
L'expectacio que es crea es tal, que els xinos es congreguen al voltant de la taula despres que la senyora Yuan llegeix el paper en veu alta...i si al paper diu que tots son una panda de borregos i estrenyits i que venim al bar a repartir osties com el Jackie Chan?...
Despres del plat d'arroç ja sabem el motiu...la guindilla xina si no et purifica et reventa per dins, no se si ens queia les llagrimes de l'emocio del moment o que la guindilla estava neutralitzant el llagrimal...i aqui comença el "humor amarillo", tot el bar descollonant-se, nosaltres intentant com si aqui no pasa res, un xino oferint-nos licor de serp, l'altre amb un encenedor fent la conya que si voliem convertir-nos en flama, la senyora Yuan explicant-nos algo i escrivint en un paper no se que "senyora no veu que les estem passant putes amb l'arroç que ens ha fotut?"...si ens cremem, tanco la porta del bar i ens emporten 10 xinos per devant!!
Per fi de festa els xinos volen una foto amb nosaltres..."clar, home, que quedi clar qui estava dins el bar si acabem tots calçinats".
Per la nit, ens apropem a les dues pagodes que segons el retol, acceder-hi a l'interior, es pels budistes una purificacio de l'anima i pels no budistes, unes vistes espectaculars desde el restaurant situat a l'ultima planta...ja portem el simbol de l'euro enganxat a la cara!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada