Inici | Projecte Solidari | Mapa del viatge | Fotos



Si algu mira el nostre pasaport durant els ultims tres dies segurament no entengui be que estem fent d'aquest viatge. El dia 11 sortiem de Xian, a la Xina, per fer nit a Hong Kong, el dia 12 sortim de Hong Kong per volar a Bangkok, i finalment avui, dia 13, ens trobem a Hanoi, a Vietnam del Nord i preparats per creuar el pais de nord a sud fins Saigon...esta clar que si un vol, la volta al mon es pot fer en una setmana!
Hanoi te aproximadament uns 10 milions d'habitants, dels quals 8 milions tenen moto, per tant es llogic pensar que...AIXO ES UN PITORREO MOTOCICLISTIC!!! Apareixen per totes bandes, aparquen on els hi rota, que rota no es mes que milers de moto a la vorera i per passar, o be per sobre o et fots en mig del meollo.
Vist de lluny pots pensar que aixo es un caos, pero ja m'agradaria aquest caos a Barcelona, ja et pots posar en mig del carrer, que les 1000 motos que et passen pel costat, et veuen fa 10 minuts...a Barcelona fas aixo i el mes facil que acabis a Plaça d'Espanya de la nata que et foten!
Ells van tot el dia pitant i van fent, tu al principi no ho veus clar pero la clau es, passar sense mirar als costats, peu ferm i cap endavant, ells ja faran per no tocar-te, i efectivament, sents la ventolera del retrovisor que et passa a 2cm, pero ni et toquen...hi ha moments que tens la sensacio de sentir-te Billy Elliot, pero el joc de cintura que guanyes no te preu...
Vietnam viu en un socialisme popular encobert, la roda del capitalisme cada cop es mes gran i segons tenim entes, es el pais de sudest asiatic que segons els inversors mundials te el creixement mes rapid economicament i considerat un dels 13 paisos del mon mes emergents en els proxims 5 anys...si teniu estalvis, cap a vietnam, ja mirarem que fem amb ells!
Tot i aixi, encara es visible el pas d'un guerra que es va carregar a mes de 2,5 milions de vietnamites, una guerra on alguns van sortir escaldats per ficar-se on no els cridaven.
En visita obligada, avui hem fet parada al teatre de marionetes de l'aigua, on per 3$, tens butaca de luxe...sincerament, en ma vida habia estat tant aprop d'un escenari a un teatre, pero ja ho te estar aqui, arribar por ser mes o menys car, pero un cop aqui, tot es converteix en irrisori.
I el millor de tot, es que ets millonari tan bon punt treus calers per primer cop al banc....1€ es 26.300 vietnam dongs, nosaltres que per passar 17 dies ens ho farem per 300€ els dos, portem a la cartera, 8 milions de vietnam dongs, en bitllets de 200.000 i 500.000 vhd!!! Mireu la proxima llista del Forbest que a lo millor sortim i tot.

3 comentaris:

At 14 de maig del 2010, a les 14:16 Unknown said...

Hola Jofre, ya veo que la vuelta por China ha sido rápida...bueno, tampoco igual da para tanto. Bueno a ver que tal os va por Vietnam. Os he seguido por todos los países y tengo mono de seguir leyendo, no dejes de hacerlo, al menos nos reímos un rato de vuestras aventuras. De todas maneras, tu le sacas la punta a todo, así que supongo que os irá bien.., y más ahora que parece que os habéis dejado el gafe tirado por algún país de esos...
Petonets

 
At 14 de maig del 2010, a les 16:45 Silvia Willy Fog said...

guapos! como me he reido con vuestros dos ultimos posts!! sois geniales, la proxima vez me voy con vosotros de viaje!! jejej
pues nada, aprovechar y vivir al máximo todo lo que os queda de viaje y tener cuidado con lo timadores que son los vietnamitas, creen que los europeos tenemos petrodólares! un besazo desde Barcelona, yo ya aterrice hace 4 dias... feliz por volver a ver a la familia, ver a tu gente y por haberme podido dar un baño de agua caliente y haber comido canelones de mi madre!!! smuacs
os voy siguiendo...

 
At 16 de maig del 2010, a les 12:14 Jofre said...

Hola Concha!

La verdad que nos hubieramos quedado unos dias mas porque es un pais que vale la pena verlo con calma y estudiar en profundida al chino en su habitat natural, pero teniamos el vuelo de Hong Kong a Bangkok y con el follon que hay preferimos llegar antes y salir hacia Vietnam...ahora veremos si se arreglan en 20 dias que nos quedan por llegar o tenemos que ir a repartir un poco de orden a cada uno de los bandos!
El gafe de momento lo dejamos aparcado, aunque yo creo que con la calor que hace aqui, desde nuestra llegada ha subido el termometro 5 grados!!

Beso!!!

 

Publica un comentari a l'entrada