Inici | Projecte Solidari | Mapa del viatge | Fotos

El arte del regateo...a la Xina



Queda clar que els xinos no tenen un pel de tontos, i encara que vagis predisposat a que no et fotin un gol per l'escuadra a l'hora de negociar el preu, acabes amb 5 expulsats, dos penals i una samarreta if san loren...no se com s'ho foten pero o la ma d'obra val 20cts l'hora o a mi no hem surten els numeros.
L'ultim dia a la Xina el dedicarem a visitar la gran muralla en bicicleta i el Muslim Quarter de Xian, ja de per si, el xino es peculiar, pero si a mes l'hi afegeixes que es converteix a l'islam, es crea un sarau que no hi ha Deu que l'entengui...veure una xina amb el vel al cap, el xino amb el tipic barret musulma, a les 12 el xino que et ven els noodles mirant a la Meca i desde el minaret de la mezquita, l'iman xino que sembla que l'estiguin trasquilant, perque aqui a la xina, el xino no sap parlar fluix...crida, pero es que ja et pot dir un secret al oïda o que te les amigdales com dos sindries, que crida igual, no se si ens han vist un sonotone o es que no s'escolten entre ells i amb la sonoritat del mandari, vas pel carrer i sembla la matança del porc.... aqui algo esta fallant, ja te nassos que entre budisme, taoisme, maosetinisme, ara els xinos tambe es foten musulmans, que tenen tot el dret, pero com s'els hi foti al cap tambe la guerra santa, santa feina tindrem per amagar-nos.
Apart d'aquest follon religios, al Muslin Quarter es troba un dels carrers de tendes on tot es "pirata", i despres de tot un pensa, qui es mes pirata, el xino que et ven un producte igual al que presumiblement les marques ens ho foten a 10 vegades mes, o realment les marques ens prenen el pel i ens foten el preu que els hi rota, pensant nosaltres que portem un producte de gran qualitat i diferent als demes? Hi han dos tipus de fabrica a la Xina i segons sigui original o copia, s'etiqueta d'una forma o d'altre? Al loro, que no nos engatussen!! Per mostra, vem coneixer un canadenc que portava un Ralph Lauren, comprat a NY a 120$, vem trobar el mateix, el vem remenar per totes bandes, i eren iguals!!, no vem veure res que poguessim pensar quin era la copia, fins i tot l'etiqueta, el paio despres de negociar, el treu per 35¥, es a dir 3,5€, i aqui afegeix el benefici del xino, el proces de produccio i el paquet de noodles, aixo es un atracament a cara descoberta, el polo val 1€ i ens ho foten a 100€!!! el senyor Lauren ja pot correr amb el cavall perque el pal de polo li acabara pel...
Nosaltres, a "plesio amigo", vem creure que treiem una bossa per un magnific preu de 10€ despres de negociar 40 minuts amb el xino, …sortint amb aquell somriure de malparit pensant, "es que mira que el xino arriba a ser burro, li hem baixat quasi el 80% del preu inicial i el paio pica"...burro? a la seguent botiga la mateixa bossa, sin plesio amigo ni osties!… a 8€ i encara sense regatejar...Viva la Xina, Mao Tse Tun i la mare que els va parir!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada