Inici | Projecte Solidari | Mapa del viatge | Fotos

Hanoi...la sauna perpetua



El paio que regula el termostat de la vida, o s'ha deixat el dit enrampat als 35°C o ens esta posant a prova!

Diuen que les saunes van be per expulsar les toxines del cos, aumentar el fluxe sanguini i tenir un cutis brillant...pues en dos dies, tenim purificats fins i tot els empastes, tenim mes globus vermells que un camio de donants de sang de la Creu Roja i el cutis fi, com el cul d'un nen petit...quina calor fot aqui!!!
Vas pel carrer i sembla la festa de la samarreta mullada vietnamita, com l' Spiderman, alla on toques, t' enganxes, ja et pots fotre sota un ventilador, dintre de la caixa del aire acondicionat o beure 12 litres d'aigua, que en un minut, ja vas buscant algo fresc per passar la llengua...i busca-ho, perque aqui, tot esta calent, et fots una coca cola tan calenta que de tant de gas que t'entra, et van uns rots que ni tragan-te un megafon, nosaltres que venim d'escola fina, a vegades t'espantes de la vibracio que es provoca, no sabia que tingues tanta acustica el cos huma.
Es tal la calor, que hi ha moments que penses...ups! m'he pixat!!...pues no, son els 3 litres per segon que regalimen pel camal de la cama...
L'altre tema es a l'hora de pagar, tens la sensacio de ser el cuenta calorias de l'anunci de la cervessa, una botella d'aigua 7000 dongs, un plat d'arros 23500 dongs mes i si aqui afegeixes tres productes mes, et surt la broma per 48520 dvh...ja t'acollones, 50000 peles per aixo? Pagues amb bitllets de 500.000 dvh com el Tio Gilito, el canvi te mes numeros que la taula de multiplicar del mil i se t' acumula una de billets per les butxaques, que sembla que estiguis jugant una partida de Monopoly tot el sant dia!...i total, ho sumes tot i no portes mes de 20€.

El dia d'avui el dedicarem a la cultura. Amb pas petit, no sigui que ens deshidratem, visitem el maussoleu de Ho Chi Min, el fundador del Vietnam comunista i lider del Vietcom. El pobre, el dia que va morir no li van fotre ni cas, "muerto al hoyo y lo que pienses, tambien pa'dentro"...seguint els seus ideals socialistes, va demanar ser incinerat per tal de no ocupar terreny i que aixi, el poble pogues utilizar l'espai on hauria de ser enterrat, per cultivar. Pues si volies austeritat, a fer-se fotre xato...un maussoleu on el tenen embalsamat, amb una extensio de terreny mes gran que tres camps de futbol...a plantar patates a un altre lloc!
Seguim per una de les pagodes mes antigues creades per la dinastia Ming i la primera universitat del Vietnam, ubicada al temple de...Van Mjeu-Quoc Tu Gjam...(si ho dius rapid sembles tartaja), on s'instruïen els futurs servidors de la dinastia i es tradicio i beneracio, tocar el cap de 40 tortugues de pedra que hi han cami del temple...a la 23ena, estas de les tortuguetes i de tant cap amunt i cap avall, fins els pebrots. Ara, aixo es com els mails en cadena, que si no toques les 40, seras el mes desgraciat de l'humanitat i patiras mes que Jesucrist en "L' ultima tentacio de Crist"...total, que al final ens hem fotut una classe d'aerobic a ritme de tortuga per 10.000 dongs.
El museu de la Revolucio i l'etnic, el deixem per un altre dia, ja que l'horari es de 9 a 11 i de 2 a 3, no sigui que el paio de la garita s'acabi per liquar de la calda que fot.
Aquesta nit sortim direccio Sapa, al nord del païs, on cada diumenge, es cel.lebra el mercat mes important de tot el Vietnam...hi ho farem en tren, ara si, en el Orient Express.

1 comentaris:

At 16 de maig del 2010, a les 18:10 Silvia Willy Fog said...

ya ya os lo dije yo, yo en Laos a casi 40 grados y con 90% de humedad a poco muero en el intento!! uff! apa, a disfrutar
os envio un privado con lo de tai+malasia
xxx
silv

 

Publica un comentari a l'entrada