Inici | Projecte Solidari | Mapa del viatge | Fotos

Els Guerrers de Terracota



Despres de tants dies voltant pel mon, aprens que la millor de les guies, es la gent que et vas trobant pel cami. No se com ens ho fotem, pero sempre acabem trobant els preus mes economics per arribar a cuasevol lloc, i fer les mil i una per baixar encara mes el preu, molt important es duu una targeta amb la teva foto, ja pots tenir 87 anys, que sera el teu carnet d'estudiant alla on cobrin entrada, nosaltres la targeta de la mutua, que com porten sempre una creu, per metges que passem, especialitat encara per definir...
De Xian al Museu dels Guerrers de Terracota hi hauran uns 45 minuts, suficient per pagar per un tour, uns 260¥ o 26€…massa car, en bus public que segur que tambe s'arriba.
Efectivament, el 614 per 7¥ ens deixara a la porta, alla que anem. L'historia dels Guerrers de Terracota, considerats la 8ena meravella del mon, data del 1974, quan uns pagesos fent un forat per buscar aigua, van liar un pollastre al trobar el primer dels 6000 guerres clasificats fins el dia d'avui. Diuen que l'emperador Qin, ja a l'edat de 13 anys, tallava el bacalla amb un dels exercits mes impressionants que es recorden...i nosaltres que aixo de donar valor a les guerres com que no ens va...el petit xino, va unificar a cop d'espasa la Xina dels clans i les etnies que campaven per aquestes terres.
Distribuïts en tres recintes, s'apilen en formacio, milers de guerrers de bronce amb la particularitat que les cares son totes diferents, i originalment pintats de diferents colors, un cop entren en contacte amb l'exterior, perden en 5h tota la pintura...el titanlux seria tambe una copia!

Per la nit, una mica cansats de noodles i arros, decidim fer parada a un supermercat xino i comprar tota classe de fruita a mes extranya millor, efectivament si compres extrany, a vegades t' emportes cada clatallot...sort que els platans, siguin d' aqui o de Canaries, sempre seran platans.

Mentres sopem, juntament amb un alemany que esta intentant com arribar al Tibet sense pagar els 200 euros que els xinos fan pagar per accedir, un xino s' ens apunta amb l' excusa que vol millorar l' angles...de les 300.000 paraules que va dir, vem agafar 5, els 5 pretextos de la felcitat a la cultura xina:

1- FU     molts fills

2- LU     un treball prosper

3- SOU  una llarga vida

4- XI      moments de cel.lebracio a. la teva vida

5- TAI    diners

Jo crec que els hi falta un sise que seria, SIPI  esport nacional, sincerament millor anar agafant consciencia d'aquests valors, perque amb la de xinos que hi ha, el dia que aixequin el cap, s'acabo el pa amb tomaquet i pernil i la butifarra amb seques, a menjar noodles i arros tres delicias!

Dema començem la part boja d'aquest viatge, pel mati volarem a Hong Kong, al dia següent vol fins a Bangkok i al matib seguent, volem a Hanoi, al Vietnam, per començar a creuar-lo de nord a sud. 


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada