Inici | Projecte Solidari | Mapa del viatge | Fotos

Khmer Art Carving




Deixem Phnom Pehn i ens dirigim a Siam Reap on pasarem els próxims 5 dies.
Com temporada de pluges que es, arribem a Siam Reap junt amb el diluvi universal i com desaigües com que no hi han, la sortida del bus a la furgo es transforma en una sessio d'aquagym in motion, 50m crawl, 25 esquena i 10 braça.

Aqui ens espera Sanarith, el nostre guia per visitar Angkor Watt e intermediari amb l'orfanat. Ni temps a deixar les maletes, que ja sortim pitant a la compra de material, 1173$ a gastar en un dia i mig!! Alla on anavem ens fotien "la ola", jo crec que ni a Buda se li va fer tanta beneracio com a naltrus aquell dia..."senyora, per fer un arrosset? Amb 500kg tenim prou?"..."miri que buscava unes xancles pero ben pensat, m'emporto 78 no sigui que em quedi curt"...aixi fins arribar al total de:

- 500kg d'arros
- 1050 paquets de pasta
- 160 llaunes de tomaquet i sardines
- 78 xancletes
- 78 pantalons uniforme
- 78 camises

Tot carregat i preparat, el que va passar els següents dos dies creiem que perdria tota la seva emocio e intensitat escrit en unes linies, pero en resum, sencillament t'adones de moltes coses, pero la principal, es que la felicitat que desprenien cadascun d'ells amb el seu nou uniforme, crec que mai s'ens oblidara.

Sabem que no es sencill pero no ens agradarïa que aixo acabes aqui, amb la companyia dels francesos, ja s'esta preparant tambe una especie de programa de voluntariat que per qui vulgui, vingui a fer un cop de ma a tots aquests nens que conviuen aqui.

Perque es tingui una mica de consciencia del dificil que es portar cada dia endavant tot aixo, mensualment es consumeix una tonelada d'arros, mes de 500kg de verdura, i quan hi ha pasta, un paquet de 100g cada cuatre, per suposat, carn, peix i llet, o la dibuixes o te l'imagines. El cost mensual de l'orfanat, es de 500$, que s'aconsegueixen be de la venta del treball artesanal del cuir, on tots hi fan les seves particulars obres d'art o dels donatius solidaris que com tots vosaltres, heu fet arribar a cadascun d'ells...un cop mes, moltissimes gracies!

Finalment, els dos ultims dies els passarem visitant Angkor Watt, 48km cuadrats de temples i mes temples que no fa mes de 80 anys, un frances intentant caçar papallones, tropessa amb una liana i es fot de lloros amb l'entrada principal d'un dels temples. El paio entre la selva tupida, l'ostia que es va cardar, i la papallona que no apareixia, ni es va adonar que va redescubrir una de les 8 meravelles del mon...llastima que durant l'epoca de Pol Pot, individu que millor no comentar res perque la que va liar no te desperdici, tan sols afegir que el 65% de la poblacio de Cambodia te menys de 38 anys, 1/3 de la poblacio va ser assesinada durant la dictadura de tal grillat i mes de 1 milio i mig de persones van exiliarse al Vietnam, Laos i Tailandia...total, que gran part de peçes dels temples van ser expoliades per vendre arreu del mon. A dia d'avui, la majoria d'ells ja estan en fase de reconstrucció.

Com aixo de creuar fronteres ja ho tenim per la ma, marxem direccio Poipet, ultim poblet de Cambotja e inici de Tailanda. Opcio A, 7$, 12h de bus, Opcio B, 15$, 6h de bus...massa rapid l'opcio B, agafem opció A, que tampoc ningu ens espera...començem el cami a Tailandia.

1 comentaris:

At 9 de juny del 2010, a les 17:11 Silvia Willy Fog said...

hola macos! gracias a vosotros por vuestro trabajo y colaboración. yo sigo viajando con vosotros (hasta mi proximo viaje, que igual será Namibia o Rusia, aunque ya veremos).
Un beso
silvia

 

Publica un comentari a l'entrada